Honkbalwedstrijd in VS stilgelegd vanwege schietpartij

Print
Honkbalwedstrijd in VS stilgelegd vanwege schietpartij

Toeschouwers in Washington verlaten het stadion na de schietpartij die zich buiten het stadion afspeelde. Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Een honkbalwedstrijd in de Amerikaanse hoofdstad Washington is zaterdag (lokale tijd) gestaakt nadat toeschouwers buiten het stadion schoten hoorden. De stadionomroeper zei dat de wedstrijd werd stilgelegd vanwege een „incident” buiten het stadion. Volgens de politie zijn er drie mensen neergeschoten, eerder werd gesproken over vier slachtoffers.

Twee van de neergeschoten personen zaten in een van de twee voertuigen die betrokken waren bij een vuurgevecht. Het derde slachtoffer was een vrouw op het trottoir die even daarvoor de wedstrijd had bijgewoond. Volgens de politie zijn de toeschouwers in het stadion nooit in gevaar geweest.

Twee bij de wedstrijd aanwezige verslaggevers van het Franse persbureau AFP zeiden dat ze ongeveer twaalf schoten hoorden. Spelers renden daarop van het veld en ook aanwezige toeschouwers probeerden het stadion te verlaten. Kort daarna werd het aanwezige publiek bij de wedstrijd in de Amerikaanse profcompetitie MLB tussen de Washington Nationals en de San Diego Padres gevraagd het stadion te verlaten.

Een woordvoerder van de Washington Nationals verwacht dat de wedstrijd zondag wordt afgemaakt.