Dodental door watersnood in het westen van Europa boven de 180

Print
Dodental door watersnood in het westen van Europa boven de 180

Onder het puin bedolven auto’s in Hagen, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen die grens aan Limburg. Afbeelding: Hollandse Hoogte / EPA

Het dodental door de watersnood in het westen van Europa is de 180 voorbij. In Duitsland kwamen volgens plaatselijke media zeker 156 mensen om het leven. Het officiële dodental door het noodweer in België staat volgens de laatste berichten op 27.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel brengt zondag een bezoek aan het rampgebied in Rijnland-Palts. Alleen al in die deelstaat vielen minstens 110 doden en raakten zeker 670 mensen gewond. Merkel gaat naar de plaats Schuld, waar huizen zijn weggevaagd door het water.

Lees ook: Nederland ontsnapt aan nóg erger: waarom er in de buurlanden zoveel meer slachtoffers zijn gevallen

De wateroverlast in Duitsland is nog niet achter de rug. Verschillende regio’s in Duitsland zijn zaterdag getroffen door extreme regenval. Het gaat onder meer om de regio Oberbayern in Beieren. Daar is de situatie dramatisch, aldus de hulpdiensten. Er zijn in dat gebied twee mensen omgekomen, maar onduidelijk is of hun dood iets te maken heeft met de overstromingen.

Ook andere Europese landen worden geteisterd door noodweer. In Oostenrijk overstroomde het historische centrum van de plaats Hallein, in de buurt van de Duitse grens. De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz zei op Twitter dat het noodweer op meerdere plaatsen in zijn land voor zware schade zorgt.