Hoge pauselijke onderscheiding voor Marijcke Beckers uit Voerendaal

Print
Hoge pauselijke onderscheiding voor Marijcke Beckers uit Voerendaal

Afbeelding: Toekomst Religieus Erfgoed

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht -

Marijcke Beckers uit Voerendaal is zondag 18 juli in Roermond benoemd tot Ridder in de Orde van Sint Sylvester. Zij ontving de hoge pauselijke onderscheiding uit handen van pastoor Harry Brouwers van Voerendaal.

Marijcke Beckers (76) kreeg de onderscheiding vanwege haar jarenlange inzet voor verschillende parochies in Sittard en later Voerendaal.

Ook was zij actief voor de benedictijnerabdij Mamelis in Vaals en het dekenaat Heerlen. In Voerendaal heeft Marijcke Beckers zich vooral ingezet op het terrein van diaconie en caritas. Ze was actief bij de Vincentiusvereniging, organiseerde kledingbeurzen en uitstapjes voor kinderen uit kansarme gezinnen.

Ook maakte ze zich al vele jaren sterk voor de opvang van vluchtelingen. De afgelopen jaren heeft Marcijke Beckers zich daarnaast ingezet voor de herbestemming van de voormalige parochiekerk van Onze-Lieve-Vrouw Altijddurende Bijstand. Momenteel is ze ook betrokken bij de herinrichting van de Laurentiuskerk in Voerendaal.

De ridderorde van Sint-Sylvester is een van de hogere pauselijke onderscheidingen. De orde werd in 1841 ingesteld door paus Gregorius XVI en verleend aan mensen die zich op het vlak van kerk en samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt .

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen