Meeste bewoners ontruimd wooncomplex Eygelshoven kunnen terug

Print
Meeste bewoners ontruimd wooncomplex Eygelshoven kunnen terug

De hulpdiensten in actie zaterdagnacht in Eygelshoven. Afbeelding: De Limburger

Eygelshoven -

De meeste bewoners van een appartementencomplex in Eygelshoven waar in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand woedde, kunnen terug naar huis.

Door de brand kwam een persoon om het leven. Twee mensen raakten gewond, van wie er nog een in het ziekenhuis ligt. Volgens de politie verkeert die niet in levensgevaar.

Alle 35 appartementen in het complex werden ontruimd. De brand brak uit in een woning op de derde verdieping. Deze woning, waar het dodelijke slachtoffer woonde, brandde volledig uit. Zes aangrenzende appartementen liepen zoveel rook- en waterschade op dat de bewoners zondag niet terug kunnen. Voor hen wordt opvang geregeld, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Lees ook: Dode en gewonden bij brand in appartementencomplex Eygelshoven

Waardoor de brand ontstond is niet duidelijk. De politie startte een onderzoek, maar vond geen strafbare feiten en gaat uit van een ongeluk. In het complex wonen voornamelijk ouderen en kwetsbaren.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen