Max Verstappen crasht in Grand Prix van Silverstone door tik van Lewis Hamilton

Print
Max Verstappen crasht in Grand Prix van Silverstone door tik van Lewis Hamilton

Afbeelding: F1

Max Verstappen is in de openingsronde van de Grand Prix van Silverstone keihard in de muur beland. Hij werd geraakt door Lewis Hamilton.

Verstappen en Hamilton vochten in de eerste ronde om iedere centimeter. Het duel eindigde voor de Limburger in de muur. Met ruim 220 kilometer per uur vloog de RB16B in de bandenstapel nadat Hamilton het rechter achterwiel van de Limburger toucheerde.

Lees ook: Max Verstappen naar ziekenhuis voor CT-scan: ‘Beetje licht in het hoofd’

Verstappen klom na de harde klap zichtbaar aangeslagen uit zijn bolide en is ter controle naar het medical centre gebracht. Door de impact was de vangrail dusdanig beschadigd dat de wedstrijd enige tijd stil werd gelegd. Lewis Hamilton kreeg na lang beraad een straf van tien seconden.

Godzijdank

Christian Horner is opgelucht dat Verstappen ‘godzijdank’ weg kon lopen van de zware crash. „Max heeft een impact gemaakt van meer dan 50 g-krachten. Hij is nu bij het medical center waar hij onderzocht wordt. Gelukkig stapte hij zelf de ziekenwagen in. Voor mij is het heel duidelijk wie hier de schuldige is en dat is Lewis. Hij kent dit circuit op zijn duim en weet dondersgoed dat je in misschien wel de snelste bocht van de Formule 1-kalender niet een dergelijke actie inzet.”