Ook evacués uit Beesel, Buggenum en Osen mogen terug naar hun huis

Print
Ook evacués uit Beesel, Buggenum en Osen mogen terug naar hun huis

Beesel op vrijdag. Afbeelding: De Limburger

Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel / Thorn / Wessem / Maasbracht / Linne / Reuver / Beesel / Buggenum -

Net als de bewoners van Hambeek en Hammerveld in Roermond mogen sinds zondag ook de geëvacueerde inwoners van Beesel, Buggenum en Osen in de gemeente Maasgouw weer naar hun huis.

De Sluisweg in Osen is veilig genoeg, meldt de gemeente Maasgouw. De noodverordening blijft daar wel van kracht waardoor alleen bewoners het gebied in mogen.

Lees ook: Vader en zoon Peeters terug in huis naast Hambeek: ‘Wij hebben echt geluk gehad’

In Beesel-Dorp mogen bewoners die vrijdag geëvacueerd zijn sinds zondagmiddag weer naar huis. Voor het merendeel van de bewoners is hun huis droog gebleven, bij drie woningen is sprake van flinke wateroverlast.

Geëvacueerde bewoners van Buggenum kunnen weer naar huis maar bewoners van de Kemp in Horn en de Broejweg in Haelen kunnen nog niet terugkeren. Dit heeft te maken met de hoogwaterstand in het retentiebekken. Het heeft tijd nodig voordat het water daar gezakt is, bewoners kunnen op zijn vroegst maandag weer veilig naar hun woning.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen