Daling in aantal besmettingen, wel weer meer ziekenhuisopnames

Print
Daling in aantal besmettingen, wel weer meer ziekenhuisopnames

Afbeelding: ANP

Het coronavirus is tussen zaterdagochtend en zondagochtend vastgesteld bij 10.247 mensen. Vergeleken met zaterdag daalde het aantal besmettingen met 856. Zaterdag meldde het RIVM 11.103 nieuwe coronagevallen.

Er is een persoon overleden. Zaterdag waren er nul sterfgevallen gemeld. Wanneer een coronapatiënt sterft, kan het even duren voordat dat sterfgeval is geregistreerd.

De meeste positieve uitslagen kwamen uit Amsterdam-Amstelland (1229) en Rotterdam-Rijnmond (1106). In de hoofdstad Amsterdam zijn 1022 positieve tests gemeld, gevolgd door Rotterdam, met 662.

Sinds het begin van de uitbraak zijn er 1.799.527 positieve tests gemeld. Het RIVM heeft in totaal 17.797 sterfgevallen als gevolg van corona bevestigd

Meer patiënten in ziekenhuizen

Opnieuw is het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen gestegen. In totaal liggen er nu 311 mensen met corona in het ziekenhuis. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de verpleegafdelingen kwamen er het afgelopen etmaal 42 patiënten bij en op de ic twee.

Zaterdag lagen er 284 coronapatiënten in de ziekenhuizen, vrijdag 265 en donderdag 230. Omdat het aantal positieve tests de laatste tijd, ondanks de lichte daling van zondag, hard stijgt, verwacht het LCPS dat het de komende tijd drukker wordt op de ic’s en op de verpleegafdelingen. Voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, Ernst Kuipers, zei eerder deze week dat hij er rekening mee houdt dat het totale aantal opgenomen coronapatiënten zal stijgen tot circa 800.