Mike Teunissen: dit is wel prima in stijl afsluiten

Print
Mike Teunissen: dit is wel prima in stijl afsluiten

Mike Teunissen. Afbeelding: EPA

Mike Teunissen lanceerde Wout van Aert zondag in de slotrit van de Tour de France perfect in het laatste rechte stuk op de Champs-Élysées in Parijs. Hij zag zijn teamgenoot vervolgens naar diens derde ritoverwinning sprinten en de vierde voor Jumbo-Visma in deze Tour de France. „Dit is wel prima in stijl afsluiten”, zei Teunissen.

De Limburger vertelde nog dat hij niet vaak de sprint had aangetrokken dit jaar. „Normaal doe ik dat voor Dylan Groenewegen, maar ik was dit jaar hier in de Tour met een ander takenpakket. In deze etappe mochten we het proberen en dat is best goed gelukt.”

Mike Teunissen: dit is wel prima in stijl afsluiten
Wout van Aert na zijn vierde ritzege. Foto: Hollandse Hoogte / AFP

Met Van Aert in zijn wiel ging hij naar eigen zeggen precies goed door de laatste bocht. „Wout is misschien wel de beste sprinter hier”, vond Teunissen. „Als je die in positie afzet, moet iemand er nog maar eens overheen komen. Misschien gingen we de sprint iets te vroeg aan, maar Wout is zo sterk. Ze kwamen er wel langs, maar er niet voorbij.”

Teunissen roemde zijn ploeg die de laatste dagen met slechts vier renners reed. „De eerste dagen verliepen dramatisch, maar daar spreekt niemand meer over. Vorig jaar was een goede Tour, maar de kers op de taart ontbrak”, verwees hij naar de ronde waar Primoz Roglic op de voorlaatste dag de gele trui verloor aan zijn landgenoot Tadej Pogacar.

„Dit jaar is nog een betere Tour”, vond Teunissen die zelf nog als vierde eindigde in de negentiende etappe. „We worden opnieuw tweede in het klassement, winnen vier ritten en kleuren de koers. En dat met vier man op het einde. Het is een verdienste van de ploeg dat we zo goed hebben kunnen scoren.”