Noodverordening in Echt-Susteren is vanaf maandag niet meer van kracht

Print
Noodverordening in Echt-Susteren is vanaf maandag niet meer van kracht

Dronefoto van Aasterberg in Echt-Susteren vrijdag. Afbeelding: ANP

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

De noodverordening in het gebied tussen Maas en Julianakanaal in Echt-Susteren is maandag om 9.00 uur niet meer van kracht. Wel blijft de Maaseikerweg afgesloten.

Het gebied tussen Maas en Julianakanaal blijft tot maandagmorgen alleen toegankelijk voor bewoners en hulpverleners; vanaf 9.00 uur is dit deel van de gemeente voor iedereen toegankelijk. Maaseik zal via Roosteren niet bereikbaar zijn omdat de Maaseikerweg nog tot en met dinsdag is afgesloten.

Noodverordening in Echt-Susteren is vanaf maandag niet meer van kracht
Stukken berm zijn weggespoeld. Foto: gemeente Echt-Susteren/Nick Dijcks

De gemeente waarschuwt bezoekers van het gebied wel voor verraderlijk gevaarlijke situaties op dijken of in uiterwaarden waar de grond verzadigd is met water. Door de kracht van het water is bijvoorbeeld een stuk berm weggespoeld (zie foto). Dat kan nog steeds gebeuren, zeker als daar extra druk op komt door wandelaars of fietsers.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen