Duitse politie lokaliseert ruim 700 vermisten telefonisch

Print
Duitse politie lokaliseert ruim 700 vermisten telefonisch

Afbeelding: ANP

De Duitse politie heeft in de door noodweer geteisterde deelstaat Noordrijn-Westfalen meer dan 700 personen die als vermist te boek stonden telefonisch gelokaliseerd.

Daarmee is de lijst meldingen die in Keulen waren binnengekomen aanzienlijk verkort. Een woordvoerder zei tegen Focus Online dat er nu nog ongeveer 150 op staan.

In de regio’s Rhein-Sieg, rond Bonn, en Euskirchen waren zondag nog 250 medewerkers van politie, brandweer en leger met een aantal technische specialisten in touw met het zoeken naar slachtoffers. In het stadje Rheinbach werd een lichaam geborgen, waardoor het dodental in deze streek op negen kwam. In totaal zijn er in Duitsland nu bijna 160 bevestigde sterfgevallen te betreuren door het natuurgeweld.

De Duitse telecombedrijven rapporteerden zondag flinke vorderingen in het herstel van de netwerken. In de overstroomde gebieden was mobiele telefonie op veel plaatsen niet mogelijk. Van de 150 uitgevallen stations is tweede derde weer operationeel, zei een woordvoerder van Telefonica (O2). Veel zendmasten zaten zonder stroom. Het telefoonverkeer ligt nog plat in streken die vooralsnog niet toegankelijk zijn.

Vodafone liet weten dat een zesde van haar mobiele stations nog buiten werking is, een deel van de weer werkende heeft tijdelijk een zwakker signaal. Deutsche Telekom kampt nog met gaten in de ontvangst, maar in de helft van de 130 getroffen gebieden is de verbinding hersteld.