Herstel Duitse snelwegen na noodweer kan maanden duren

Print
Herstel Duitse snelwegen na noodweer kan maanden duren

Een jonge vrouw staat naast een stapels auto’s in Bad Neuenahr-Ahrweiler. Het dodental is nog verder opgelopen. Afbeelding: Hollandse Hoogte/AFP

Automobilisten moeten de komende tijd op twee van de belangrijkste snelwegen in het zuiden van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen rekening houden met flinke vertraging.

Het herstel van de autobanen 1 en 61, de laatste begint net over de grens bij Venlo, kan maanden gaan duren, zegt een woordvoerder van het federaal snelwegbedrijf op de site van Focus Online.

Het vaststellen van de precieze schade die de afgelopen week is aangericht door het noodweer is nog volop gaande. Als dat is afgerond kunnen de reparatiediensten aan de slag. In de regio’s Erfstadt en Swisttal heeft de watermassa hele stukken van de rijbaan weggeslagen. Op veel andere plaatsen is de ondergrond mogelijk instabiel geworden door weggespoelde zand en grind.

De kans bestaat dat daar alsnog delen van het wegdek en talud verzakken of wegglijden. Experts gaan op die trajecten onderzoeken wat de impact is geweest van de wateroverlast voordat ze weer worden opengesteld. Daarvoor stuurt het bedrijf vrachtwagens de weg op om te kijken of er scheurvorming optreedt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu