Video: Verdachte en agenten raken gewond bij schietpartij op A73 bij Horst

Print

Verdachte en agenten raken gewond bij schietpartij op A73 bij Horst. Video: Edward Media

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Bij een schietpartij op de A73 bij Horst zijn in de nacht van zondag op maandag vier personen gewond geraakt.

Zondagavond werd in Roermond een man die verward gedrag vertoonde ten behoeve van de hulpverlening naar het politiebureau overgebracht. Maandag rond 03.00 uur werd besloten de man in een politieauto naar een zorginstelling te vervoeren in Venray. Tijdens de rit over de A73 ging het echter mis. Rond 03.45 uur werd de man gewelddadig tegen de agenten in de auto. Allereerst ging hij het gevecht aan met de agent die naast hem zat op de achterbank en even later ook met de chauffeur.

Video: Verdachte en agenten raken gewond bij schietpartij op A73 bij Horst
Foto: De Limburger

Toen agenten de auto stil zette aan de kant van de weg, sprong de verwarde man uit de auto. Hij stak vervolgens de A73 over. De politie heeft daarbij gericht op de man geschoten. De inmiddels aangekomen versterking wist de man vervolgens met grote moeite te overmeesteren. Hij is aangehouden.

In totaal raakten de verdachte en drie agenten gewond; de twee agenten in de auto en een derde agent bij de aanhouding. De verdachte is met onbekende verwondingen overgebracht naar het Radboudumc in Nijmegen en de twee mannelijke agenten en de vrouwelijke agent naar het Laurentius Ziekenhuis in Roermond.

De toestand van de verdachte is volgens de politie stabiel. Een van de agenten ligt nog in het ziekenhuis.

Video: Verdachte en agenten raken gewond bij schietpartij op A73 bij Horst
Foto: Edward-Media

Yechnisch en tactisch onderzoek wordt uitgevoerd door de politie eenheid Brabant Zuid-Oost. Dit gebeurt in het kader van de objectiviteit. De Rijksrecherche onderzoekt het gebruik van het vuurwapen.

De A73 was lange tijd in beide richtingen afgesloten. Het verkeer werd deels omgeleid via de N271 en deels via Eindhoven over de A50, A2 en A67. Maandagochtend even na tien uur werd de snelweg in noordelijke richting weer volledig vrijgegeven. Even later volgde ook de A73 in zuidelijke richting. De files losten vervolgens snel op.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee