Fanclub laat bolletjestrui wielerheld Wout Poels voor eeuwig vastleggen op gevel stamcafé in Blitterswijck

Kunstenaar Korneel Jeuken verving het geel door bolletjes. © René Poels

Blitterswijck -

Op de gevel van café De Zwart in Blitterswijck is de gele trui van de lokale wielerheld Wout Poels vervangen door de bolletjestrui.

Marcel van Lier

De mural is zes jaar geleden aangebracht door beeldend kunstenares Anne Haeyen uit Venray. Omdat zij nu met vakantie is, heeft haar zoon en kunstenaar Korneel Jeuken uit Nijmegen de gele trui waarin zij hem destijds hulde, vervangen door de bolletjestrui. Wout Poels fietste in de Tour de France enkele dagen in dit herkenbare tricot als leider van het bergklassement. Tourwinnaar Tadej Pogacar scoorde op de laatste bergen echter meer punten en ging hem alsnog voorbij.

Omdat Pogacar in het geel reed, mocht Poels het shirt wel dragen tot aan de finish in Parijs. Zijn supporters vonden dat niet voldoende en lieten de bolletjestrui vereeuwigen op de gevel van het clublokaal van de fanclub. Om te laten zien hoe trots zij en heel Blitterswijck zijn op hun grote Tourheld. „Zo heeft Wout de bolletjestrui voor eeuwig om zijn schouders. Die fietst Tadej Pogacar niet meer van de muur.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal