Van Gaal wil Fraser als assistent bij Nederlands elftal

Henk Fraser (links). © ANP

Zeist -

Louis van Gaal wil Henk Fraser als een van zijn assistenten bij het Nederlands elftal. De huidige trainer van Sparta Rotterdam is benaderd, bevestigt een woordvoerder van de club naar aanleiding van een bericht van het AD. Hij zegt dat de gesprekken nog in een „aftastende fase” zijn.

ANP

Directeur betaald voetbal Eric Gudde en directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma vlogen een kleine twee weken naar Portugal om met Van Gaal te onderhandelen over een derde periode als bondscoach. Een akkoord is er vooralsnog niet.

Het is de bedoeling dat Danny Blind de eerste assistent van Van Gaal wordt, net als tijdens zijn vorige termijn. Oranje eindigde toen als derde op het WK. Patrick Kluivert was destijds de tweede assistent van Van Gaal. Blind zit sinds 2018 in de raad van commissarissen van Ajax. Het is nog onduidelijk of hij die functie kan en mag combineren met het assistent-bondscoachschap.

De KNVB heeft enige haast, want op 1 september is Noorwegen de volgende tegenstander in de WK-kwalificatie, gevolgd door Montenegro (4 september) en Turkije (7 september).

De 55-jarige Fraser is drie seizoenen lang trainer van Sparta. Een maand geleden verlengde de voormalige verdediger zijn contract bij de Rotterdammers tot de zomer van 2024. Als Fraser assistent van Van Gaal wordt, is het de bedoeling dat hij gewoon hoofdtrainer van Sparta blijft, meldt het AD.

Van Gaal, Blind en Fraser voetbalden in de jaren ‘80 gezamenlijk bij Sparta.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal