Onderscheiding voor fotograaf Guy van Grinsven

Print
Onderscheiding voor fotograaf Guy van Grinsven

Guy van Grinsven. Afbeelding: Archief Loraine Bodewes

Maastricht / Itteren -

Fotograaf Guy van Grinsven is dinsdag onderscheiden door de gemeente Maastricht. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake reikte hem het Teken van Verdienste van de stad uit.

Van Grinsven is ruim een halve eeuw actief als fotograaf. Hij fotografeerde voor diverse media en maakte onder andere een reportage van de aanslagen op de Twin Towers in New York, op 11 september 2001.

In zijn werk heeft hij altijd een bijzondere aandacht gehad voor de stad Maastricht. Met het ereteken wil het stadsbestuur de bekende fotograaf, die lijdt aan spierziekte ALS, eren en danken voor het op de kaart zetten van de stad.

In haar toespraak noemde burgemeester Penn-te Strake de flamboyante Van Grinsven ‘de hoffotograaf van Maastricht’. „De foto’s zijn niet alleen mooi, ze hebben een extra dimensie: ze raken, ze ontroeren, ze verklaren. Dankzij een bijzonder scherp oog van de meester voor detail en sfeer. De foto’s van de stad zijn een statement: ze laten zien hoe het authentieke Maastricht is. Ze vertellen over de geschiedenis, de mensen en de vernieuwingen”, aldus Penn-te Strake.

Betrokkenheid

Het Teken van Verdienste is een onderscheiding voor personen die jarenlang met betrokkenheid een functie hebben vervuld die belangrijk is voor het bestuurlijke, economische, culturele of sociale functioneren van de stad Maastricht.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen