Goppel vertrekt bij Roda en gaat spelen in derde Bundesliga

Thijmen Goppel. © BAS QUAEDVLIEG

Thijmen Goppel vertrekt definitief bij Roda JC en gaat naar het Duitse SV Wehen Wiesbaden.

Emil Visser

De clubs en speler zijn akkoord over een overgang. Goppel kwam aan de start van het seizoen 2020-2021 vanuit ADO Den Haag over naar Roda JC. Het jaar daarvoor speelde hij op huurbasis in Maastricht bij MVV. In totaal speelde Goppel 37 wedstrijden voor Roda JC, waarin hij zesmaal trefzeker was en dertien assists afleverde.

Herkansing

De Duitse club uit de derde Bundesliga legde eerder al een bod neer in Kerkrade. Maar dat was volgens de club te laag. Afgelopen weekend werd duidelijk dat er in de ‘herkansing’ wel een serieus bod voor Goppel was neergelegd.

Progressie

Jeffrey van As, technisch directeur Roda JC: „Thijmen heeft het afgelopen seizoen veel progressie gemaakt in zijn spel en heeft vooral wat betreft zijn rendement enorme sprongen gemaakt. Hij had de nadrukkelijke wens om een volgende stap in zijn carrière te zetten.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal