Twaalf nieuwe senioren-appartementen in hartje Gronsveld

Print
Twaalf nieuwe senioren-appartementen in hartje Gronsveld

Impressie van de nieuwbouw. Afbeelding: Slokker Vastgoed / Harnischmacher Architectuur

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Midden in Gronsveld worden twaalf koopappartementen voor senioren gebouwd. Ze moeten de doorstroming in de gemeente Eijsden-Margraten helpen bevorderen.

Ontwikkelaar Slokker Vastgoed bouwt de twaalf appartementen in het Europapark, midden in Gronsveld. In de jaren dertig werd het aangelegd door de industrieel Albert Hayen. Hij bouwde er later een villa bij en het complex kreeg de naam ‘Klokke Roeland’. Na het overlijden van Albert Hayen kocht de voormalige gemeente Gronsveld het complex.

De villa werd enkele decennia gebruikt als gemeentehuis en het omliggende park kreeg de naam ‘Europapark’. Door de herindeling kwam de functie gemeentehuis te vervallen en werd de villa later een restaurant. In 2014 brandde het pand volledig af, de restanten zijn nog goed zichtbaar in het park.

De appartementen zijn tussen de 94 en 150 vierkante meter groot. De verkoopprijs is nog niet bepaald.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen