Noord-Limburgse gemeenten slaan handen ineen bij inkoop zorg

 © ING Image

Noord-Limburg

De zeven gemeenten van Noord-Limburg (Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel aan Maas, Venlo en Venray) slaan de handen ineen om de zorg voor haar inwoners in te kopen. Deze hulp en ondersteuning geldt voor de WMO, Jeugdzorg en Participatie. Op 1 januari 2022 gaan de nieuwe contracten met de aanbieders in.

Leefomstandigheden kunnen veranderen, waardoor inwoners ondersteuning nodig hebben bij bijvoorbeeld het huishouden, de opvoeding, weer aan het werk gaan of om mee te blijven doen met het dagelijkse leven. De gemeente kan meekijken naar passende oplossingen: ondersteuning vanuit de eigen omgeving of door professionele zorgaanbieders. Om goede hulp te kunnen bieden maakt de gemeente afspraken met deze aanbieders en legt dat vast in de contracten. Binnenkort wordt bekend met welke aanbieders de gemeenten contracten voor een langere periode aangaan.

Als er door de nieuwe contracten per 1 januari 2022 iets verandert, dan informeren de gemeenten alle betrokkenen hier tijdig over. Dat kan per brief of in een persoonlijk gesprek.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal