Lintje voor John Erkens uit Heerlen voor tientallen jaren inzet om gehandicapten aan samenleving mee te laten doen

Print
Lintje voor John Erkens uit Heerlen voor tientallen jaren inzet om gehandicapten aan samenleving mee te laten doen

John Erkens (links) bij de rolstoellift in multifunctioneel centrum A Gene Bek. Afbeelding: Peter Schols

Heerlen / Hoensbroek -

John Erkens is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt het lintje voor meer dan dertig jaar inzet voor de samenleving.

Als voorzitter van de Cliëntenraad Gehandicapten Heerlen (CGH) zet hij zich in voor een inclusieve samenleving waarin mensen met een beperking gewoon mee kunnen doen. Het was de planning om het lintje in december uit te reiken, wanneer Erkens 12,5 jaar voorzitter van de CGH zou zijn.

Vrijwilligersfuncties

Om gezondheidsredenen is dit vervroegd naar juli. Naast zijn werk voor de CGH was Erkens kerkbestuurslid van de parochie Heilige Moeder Anna, fractiemedewerker voor het CDA Heerlen en vrijwilliger bij de Wijkraad Douve Weien-Caumerveld en de KBO Heerlen.

Hij was voorzitter van de werkgroep wijkontwikkeling en organiseerde de jaarlijkse wijkschouw, waarbij onder andere aandacht werd besteed aan de toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Hij zette zich in voor de veiligheid rondom de basisscholen en de herontwikkeling van de plaatselijke supermarkt.

Lees ook: Toegankelijkheid evenementen voor gehandicapten in Heerlen onder de loep

Bij de verpleeghuizen Tobias en Sint Anna te Heerlen is John Erkens sinds 2003 vrijwilliger. Hij verleent pastorale ondersteuning. In 2006 werd hij lid van de cliëntenraad en in de periode 2007-2014 fungeerde hij als voorzitter daarvan. Hij was ook vrijwilliger voor verpleeghuis Bergweide.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen