Lewis Hamilton neemt contact op met Max Verstappen

Lewis Hamilton.  © ANP/HH

Erik van Haren

Lewis Hamilton heeft deze week contact opgenomen met Max Verstappen, naar aanleiding van de crash van de Limburger op Silverstone.

De zevenvoudig wereldkampioen gaf na de race aan dat hij de WK-leider zou benaderen. Dat is inmiddels dus gebeurd, melden meerdere bronnen rond de teams van Red Bull Racing en Mercedes.

Lees ook: Column: De haat richting Lewis Hamilton wordt gevoed door Ziggo Sport

Excuses

Over de inhoud van het gesprek worden geen mededelingen gedaan. Hamilton zei zondag niet voornemens te zijn om zijn excuses aan te bieden. De Brit tikte Verstappen na een intens gevecht in de eerste ronde aan, waarna de Limburger met hoge snelheid in de bandenstapel knalde. Hamilton kreeg een tijdstraf van tien seconden aan zijn broek, maar won de race alsnog en verkleinde het gat met Verstappen in de WK-stand tot acht punten.

Lees ook: Ecclestone over crash Verstappen: tien seconden voor Hamilton was niet terecht. De straf paste niet bij de misdaad.

Verstappen zat urenlang in het ziekenhuis voor medische checks en was verbolgen over de manier waarop Hamilton na afloop voor eigen publiek uit z’n plaat ging. Hij noemde dat ’onsportief en respectloos’.

Racistische uitingen

De Red Bull-coureur kwam zelf met de schrik vrij en werd de dagen erna overspoeld met reacties en beterschapswensen. Vanuit de Mercedes-top bleef het, los van Hamilton, verder naar verluidt stil. Red Bull schaarde zich, net als andere teams, maandag overigens wel achter het gezamenlijke statement van Mercedes en de Formule 1 naar aanleiding van racistische uitingen aan het adres van Hamilton op social media. Over anderhalve week staat de laatste race voor de zomerstop op het programma, op de Hungaroring in Boedapest.

Beluister ook: Podcast: ‘Ik vrees dat Hamilton in Zandvoort security nodig zal hebben’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal