Oog voor reanimatie op middelbare school in Brunssum

Het beeld dat niemand gaat vergeten. Christian Eriksen wordt op het veld gereanimeerd. Door de snelle reactie werd zijn leven gered. © EPA

Stefan Gillissen

Leerlingen van middelbare school Compass zullen EHBO-kennis en reanimatievaardigheden gaan opdoen. Dit gebeurt mede naar aanleiding van de hartstilstand die de Deense voetballer Christian Eriksen kreeg.

Lees ook: Cursus reanimeren van levensbelang: ‘Het gaat vaak om herkenning van de situatie om vervolgens de juiste handelingen te verrichten’

Stichting Hart voor Limburg/Hart voor de buurt gaat informatie op de school verzorgen. De gemeente gaat minimaal twee keer per jaar campagne voeren voor het belang van reanimeren en de mogelijkheden van aanmelden voor een cursus. Brunssum beschikt al over een dekkend netwerk van vrijwilligers en defibrillators.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal