Bewoners Budschop Nederweert worden bijgepraat over ‘hun’ afvalproef

Print
Bewoners Budschop Nederweert worden bijgepraat over ‘hun’ afvalproef

Afbeelding: archief Jan-Paul Kuit

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Bewoners van Budschop in Nederweert worden woensdagavond 4 augustus door de gemeente bijgepraat over de proef met een nieuwe manier van afvalinzameling. Inwoners van deze wijk in Nederweert zijn per brief deze week voor de avond uitgenodigd die om 19.30 uur begint in de Sint Rochuskerk van Budschop.

Lees ook: Kern Budschop in Nederweert krijgt proef met tariefzak voor restafval

Bij de gemeente zijn na de bekendmaking van het pilotgebied en de inhoud van de proef waarbij met tariefzakken wordt gewerkt en PMD (plastic, metaal en drankkartons) aan huis wordt afgehaald, al enkele vragen binnengekomen. „Bewoners willen weten of dit PMD ook in andere wijken kan worden opgehaald, anderen brengen dit afval liever zelf weg uit angst voor overlast”, vertelde wethouder Ria Stienen dinsdagavond tijdens de raadsvergadering. „Dat wordt allemaal nog onderzocht.” In september krijgt de raad een voorstel voor de afvalproef voorgelegd, in januari moet die starten. Na een jaar wordt de nieuwe manier van afvalinzameling geëvalueerd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen