Joeri Schroijen ruilt Griekse Xanthi na half seizoen alweer in voor VVV

Print
Joeri Schroijen ruilt Griekse Xanthi na half seizoen alweer in voor VVV

Joeri Schroijen is terug in Venlo. De 30-jarige Weertenaar heeft het Griekse Xanthi FC al na een half seizoen ingeruild voor VVV waar hij in 2013 en 2014 ook al voor speelde.

Schroijen tekent een contract voor twee seizoenen met de optie voor nog een jaar. „Als geboren en getogen Weertenaar én oudspeler van de club ken ik VVV-Venlo natuurlijk erg goed. Het is een club die in de buurt van mijn woonplaats ligt en waarbij ik me thuis voel.”

Aanvallend

Schroijen geeft aan dat de gesprekken met technisch manager Stan Valckx en trainer Jos Luhukay de doorslag hadden gegeven in zijn keuze voor VVV. „Stan Valckx en Jos Luhukay gaven aan dat ze een aanvallende speelstijl gaan hanteren. Die speelstijl is me op het lijf geschreven. Ik heb altijd drive naar voren en de drang om een doelpunt te maken.”

Valckx: „Joeri is natuurlijk geen onbekende voor ons. Hij is een explosieve vleugelspeler die een passeeractie in huis heeft. Hij heeft daarnaast een neusje voor de goal en patent op ‘juweeltjes’ van doelpunten met zijn sterke linkerbeen. Hopelijk mogen we die komende seizoenen ook bewonderen in De Koel.”

Schroijen doorliep in het verleden de jeugdopleiding van Fortuna sittard. Na drie seizoenen vertrok hij naar Go Ahead Eagles. In 2013 kwam Schroijen voor zijn eerste periode naar De Koel. In Venlo speelde hij anderhalf jaar, waarna hij door de Koelclub aan Fortuna Sittard werd verhuurd. De huurperiode duurde een half seizoen. Vervolgens nam Fortuna hem over van de Venlonaren.

Limburg

Om de Limburgse route nagenoeg compleet te maken, vertrok hij een jaar later naar MVV Maastricht. In de Limburgse hoofdstad speelde hij in totaal 4,5 seizoen. Afgelopen winter ging Schroijen een buitenlands avontuur aan bij het Griekse Xanthi. In de finale om promotie naar het hoogste niveau ging het mis waardoor de club opnieuw was veroordeeld tot een jaar in de tweede league.