Een groenere gemeente? Gratis workshop Vogelbescherming

Print
Een groenere gemeente? Gratis workshop Vogelbescherming

Afbeelding: 123RF/De Telegraaf

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre -

De Vogelbescherming gaat gratis workshops aanbieden aan burgers om gemeentelijke politiek te beïnvloeden om de belangen van de natuur te behartigen.

De twee digitale workshops vinden plaats op woensdag 28 en donderdag 29 juli. In de workshops gaat de Vogelbescherming informatie geen hoe burgers kunnen helpen om de gemeentelijke politiek te beïnvloeden, bijvoorbeeld door met een goede inbreng voor de verkiezingsprogramma’s te komen. De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 16 maart volgend jaar.

Lees ook: Het is goedbedoeld, maar hierom kun je eendjes en andere dieren beter niet voeren (tenzij verantwoord met deze tips)

De 352 gemeenten in Nederland spelen vaak een grote rol als het gaat om kwaliteit van het groen in stad en dorp, als ook de natuur in de omgeving. De Vogelbescherming wil graag dat de natuur meetelt, zowel in het maken van plannen, maar ook in het stemhokje. Een natuurrijke gemeente zorgt voor een fijnere leefomgeving voor bewoners en dieren.

Meer informatie over de workshops is te vinden op de website van de Vogelbescherming door te zoeken op ‘workshop gemeentelijke politiek’.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen