Dier van de week: speelse kittens Bob en Ben willen graag maatjes worden met hun nieuwe baasje

Print
Dier van de week: speelse kittens Bob en Ben willen graag maatjes worden met hun nieuwe baasje

Bob en Ben. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Heerlen / Hoensbroek / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen er één in het zonnetje. Deze week zijn dat kittens Bob en Ben.

Vertel eens wat meer over Bob en Ben.

„Bob en Ben zijn katertjes van tien weken oud. Ze vragen even tijd om aan nieuwe mensen en situaties te wennen maar als ze zich eenmaal op hun gemak voelen zijn ze speels, vrolijk en halen ze graag kattenkwaad uit. Echte kittens dus!”

Zijn naast Bob en Ben meer katjes op zoek naar een baas?

„Ja, momenteel vangen wij zo’n honderd kittens op. Vrijwel dagelijks worden kittens op straat gevonden die graag willen verhuizen naar een nieuw thuis. De katjes komen in alle karakters: van ondernemende muizenvangers tot verlegen huiskatten en van het beste maatje voor een jong gezin tot een zonaanbidder met voorkeur voor een rustig thuis.”

Waarom zou ik een kitten via het asiel adopteren?

„Onze kittens groeien op in een huiselijke omgeving en zijn bij plaatsing gechipt en gevaccineerd. Ook neutraliseren wij je nieuwste gezinslid zodra hij of zij oud genoeg is.”

Hoe werkt het adopteren van kittens als Bob en Ben?

„Zie je, een of meerdere, kittens op onze site die je aanspreken? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl en vertel in die mail meer over je woon-werk en gezinssituatie. Denken wij dat er een match is? Dan plannen we een afspraak voor een kennismaking. Let op: we plaatsen kittens nooit alleen. We plaatsen deze jonge dieren of als koppel of bij mensen die al een sociale kat hebben.”

Neem voor meer informatie contact op met limburg@dierenbescherming.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen