Kist met lichaam Peter R. de Vries is Carré uit gedragen

Print
Kist met lichaam Peter R. de Vries is Carré uit gedragen

Afbeelding: ANP

De kist met daarin het lichaam van Peter R. de Vries is rond 12.50 uur Koninklijk Theater Carré in Amsterdam uit gedragen. Daarna is de wagen de hoek om gegaan, door de Korte Amstelstraat. De dienst in Carré, die om 11.00 uur begon, was alleen voor genodigden. Die kwamen rond 13.00 uur langzaamaan naar buiten.

De witte kist is in een zilveren lijkwagen getild. Op de wagen werd een bloemstuk neergezet met rode bloemen. Voor de wagen stond een zilveren auto, waarin onder meer de zoon van De Vries, Royce, plaatsnam. De auto werd gevolgd door twee motoragenten. Ook voor de auto stonden motoragenten, gevolgd door een paar auto’s. De uitvaart die hierna volgt is alleen voor intimi; pers is niet welkom.

Rond 13.00 uur kwamen de eerste gasten naar buiten. Sommigen bleven staan en praatten met elkaar, of gaven elkaar een knuffel. Anderen liepen door naar het terras voor het theater, waar gasten een drankje kunnen drinken. Rond 13.45 is het redelijk rustig; veel gasten zijn alweer vertrokken.

Lees ook: Vriendin Peter R. de Vries voelt zich ‘geamputeerd’ na zijn dood

De kist met daarin het lichaam van De Vries werd door de dragers de zaal van Carré uit begeleid, gevolgd door de familie en de partner van Peter. Op het einde klonk de Bolero van Maurice Ravel.

Tijdens de dienst kwamen onder anderen zijn zoon Royce, zijn dochter Kelly en zijn partner aan het woord.

Lees ook: Tranen bij afscheid Peter R. de Vries: ‘Dit is het laatste wat ik kan doen’