Autoconcern Daimler trekt 40 miljard uit voor elektrisch rijden

Print
Autoconcern Daimler trekt 40 miljard uit voor elektrisch rijden

Afbeelding: EPA

Het Duitse autoconcern Daimler, moederbedrijf van Mercedes-Benz, trekt dit decennium meer dan veertig miljard euro uit om de overstap te maken naar elektrische auto’s.

Dat maakte Daimler bekend in een strategische update. Vanaf 2030 zouden alle nieuwe auto’s elektrisch aangedreven moeten zijn.

Lees ook: Brussel beboet BMW, Volkswagen, Audi en Porsche met 875 miljoen euro om kartelvorming

Het concern gaat hiervoor nieuwe productieplatformen opzetten en met partners acht extra batterijfabrieken bouwen. Daimler denkt dat het luxere segment van de automarkt sneller over kan gaan naar elektrisch rijden dan de gewone massamarkt, omdat die consumenten meer koopkracht hebben.

Omslagpunt

„Het omslagpunt komt steeds dichterbij en we zullen klaar zijn als de markten overgaan naar alleen elektrisch rijden aan het einde van dit decennium”, zei topman Ola Kallenius. „Deze stap markeert een drastische herziening van de toewijzing van kapitaal.”

Lees ook: Winst moederbedrijf van Mercedes-Benz loopt in de miljarden, ondanks chiptekorten

Daimler kreeg lange tijd kritiek dat het langzaam was met de overstap op elektrische auto’s, maar eerder dit jaar bracht het bedrijf de Mercedes-Benz EQS uit, de elektrische versie van de S-klasse, het vlaggenschip van het automerk. Het nieuwe model kreeg veel complimenten van kenners en analisten en wordt gezien als concurrent voor Tesla.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu