Neergeschoten man op A73 verdacht van zware mishandeling agenten

Print

Verdachte en agenten raken gewond bij schietpartij op A73 bij Horst. Video: Edward-Media

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

De 26-jarige man uit Herkenbosch die in de nacht van zondag op maandag bij zijn aanhouding door agenten moest worden neergeschoten op de A73 bij Horst wordt verdacht van poging zware mishandeling van ambtenaren in functie.

De verdachte is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zijn hechtenis is met twee weken verlengd. Hij moet zich ook verantwoorden voor verzet tegen zijn aanhouding.

Mishandeling

De verwarde man mishandelde twee agenten die hem in een politieauto vervoerden. Een derde en vierde agent raakten gewond bij het overmeesteren van de verdachte, die bij de aanhouding ook zelf gewond raakte.

Lees ook: Verdachte en agenten raken gewond bij schietpartij op A73 bij Horst

Worsteling

De verdachte vertoonde verward gedrag. Zondagnacht werd besloten om de man in een politieauto naar een zorginstelling in Venray te vervoeren. Tijdens de rit over de A73 ging het echter mis. Er ontstond een worsteling tussen de verdachte en de agenten. Allereerst ging hij het gevecht aan met de agent die naast hem zat op de achterbank en even later ook met de chauffeur.

Neergeschoten man op A73 verdacht van zware mishandeling agenten
Foto: Edward-Media

Uiteindelijk heeft buiten de politieauto een confrontatie plaatsgevonden tussen verdachte en meerdere agenten, waarna een agent op de verdachte heeft geschoten. De verdachte is daarbij gewond geraakt, maar verkeert niet in levensgevaar.

Technisch en tactisch onderzoek wordt uitgevoerd door de politie eenheid Brabant Zuid-Oost. Dit gebeurt in het kader van de objectiviteit. De Rijksrecherche onderzoekt het gebruik van het vuurwapen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen