Kamerlid Renske Leijten (SP): DSM hoort in Heerlen

Print
Kamerlid Renske Leijten (SP): DSM hoort in Heerlen

Renske Leijten. Afbeelding: SP

Heerlen / Hoensbroek -

DSM past niet alleen historisch in de Mijnstreek, maar ook bij het innovatieve karakter van de streek. Die is immers koploper op het gebied van onder andere duurzaamheid, zo stelt Tweede Kamer-lid Renske Leijten (SP).

Kamerlid Renske Leijten noemt, in schriftelijke vragen aan VVD-minister Stef Blok, de verhuizing van DSM (Dutch State Mines) van Heerlen naar Maastricht een klap in het gezicht van mensen uit de oude Mijnstreek. Ze hekelt bovendien subsidies van Maastricht en met name de provincie (elk 1,75 miljoen). „Extra zuur is dat de inwoners voor een verhuizing naar een plek 25 kilometer verderop ook nog mogen meebetalen in de vorm van gemeenschapsgeld.”

Lees ook: Verhuizing DSM naar Maastricht maakt meer kapot dan regio lief is

Leijten hekelt dat niet eens is geprobeerd het bedrijf voor Heerlen en de Mijnstreek te behouden.„Terwijl de flexplekken en duurzaamheidseisen waar DSM het over heeft ook prima in Heerlen gerealiseerd kunnen worden. De verhuizing heeft meer te maken met in het centrum van een grote stad te willen zitten.”

Lees ook: Blijdschap maar ook bedenkingen: wat betekent de komst van DSM naar Maastricht voor Wyck?

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen