Verplichte coronapas voor restaurants en bars in Italië

Print
Verplichte coronapas voor restaurants en bars in Italië

Een drukbezocht restaurant in Rome. Afbeelding: LAPRESSE/SIPA USA

Italië verscherpt vanaf 6 augustus de coronaregels, kondigde het Italiaanse kabinet donderdag aan.

Dat betekent onder meer dat vanaf die datum een negatief testresultaat of een bewijs van vaccinatie of herstel vereist is om openbare gelegenheden als de sportschool, het zwembad of het museum te bezoeken. Tevens wordt de noodtoestand verlengd tot het einde van het jaar.

De maatregelen zijn een reactie op de snelle toename van nieuwe coronabesmettingen van de laatste tijd, vooral onder jongeren. De gezondheidsautoriteiten in Italië registreerden donderdag binnen één dag meer dan 5000 nieuwe besmettingen en vijftien doden.

Vaccineren

Minister van Volksgezondheid Roberto Speranza drong er bij de bevolking op aan zich te laten vaccineren. Meer dan 53 procent van de bevolking van ongeveer 60 miljoen mensen ouder dan 12 jaar is tot nu toe volledig gevaccineerd.

Ook het vaststellen van risicozones (wit, geel, oranje of rood) gaat vanaf 6 augustus anders gebeuren. Leidend is dan niet langer de besmettingsratio in een bepaald gebied, maar de bezettingsgraad op Covid-19-afdelingen en intensive care-afdelingen.