Feyenoord komt in Kosovo niet verder dan bloedeloos gelijkspel

Print
Feyenoord komt in Kosovo niet verder dan bloedeloos gelijkspel

Luis Sinisterra probeert op doel te schieten. Afbeelding: ANP/HH

Feyenoord is in de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Conference League uit bij het Kosovaarse FC Drita niet verder gekomen dan een bloedeloze 0-0. Volgende week in de Kuip zullen de matig spelende Rotterdammers het nu moeten afmaken.

Met debutanten Guus Til en Marcus Pedersen in de basis werd het heenduel van de tweede voorronde van de Conference League aangegaan en moest de basis gelegd worden om het in de return volgende week in de Kuip af te maken. Daarna wacht immers FC Luzern. Mits FC Drita aan de kant gezet wordt.

In het Gjilan City Stadium maakten FC Drita en Feyenoord er niet echt een fraai schouwspel van. Wel had de ploeg van Slot de overhand en kreeg Naoufal Bannis een aardige kans, die de keeper van FC Drita goed met zijn benen stopte. De Kosovaren lieten zich mondjesmaat zien via de counter.

Gezapig

Maar de wedstrijd sleepte zich gezapig voort. Feyenoord wilde wel, maar speelde in een te laag tempo om de opponent kapot te spelen. De Rotterdammers waren dominant, maar te gemakzuchtig de eerste helft. FC Drita liet eigenlijk helemaal niets zien.

Feyenoord komt in Kosovo niet verder dan bloedeloos gelijkspel
Feyenoord wist niet langs FC Drita te geraken. Foto: ANP/HH

Na rust was het spelbeeld niet veel anders. Feyenoord veel in balbezit, maar tot vloeiende combinaties, laat staan kansen leidde dit niet echt. In de 60e minuut pegelde Luis Sinisterra - sowieso de gevaarlijkse man aan Feyenoord-zijde -aardig op doel, maar zijn inzet werd gepareerd.

Megakans Til

In de 70e minuut had Feyenoord toch echt moeten scoren. Eindelijk kwam een voorzet van Pedersen op rechts wel aan, maar Til mikte met links vlak voor het doel naast. De grootste kans voor de Rotterdammers.

In het slot van de wedstrijd kwam Feyenoord nog heel dicht bij een treffer, maar invaller Antonucci mike op de paal. Feyenoord zal volgende week donderdag in de Kuip uit een ander vaatje moeten tappen om een afgang te voorkomen.