Giro 777 schenkt 1000 euro aan zwaar getroffen huishoudens in Limburg

Print
Giro 777 schenkt 1000 euro aan zwaar getroffen huishoudens in Limburg

Afbeelding: Stefan Koopmans

De actie Giro 777 van het Nationaal Rampenfonds keert een eenmalige gift van 1000 euro uit aan circa 8000 individuele huishoudens.

Het gaat om huishoudens die zwaar zijn getroffen door de wateroverlast. Er is al 8,5 miljoen euro gedoneerd aan de actie Giro 777. Meer dan 150.000 particulieren en bedrijven hebben de afgelopen week geld overgemaakt.

Video: bijzondere dronebeelden van hoogwater Maas

Het Nationaal Rampenfonds gaat het geld verstrekken aan de gemeentes. Zij gaan dat op hun beurt doorgeven aan de huishoudens. Het fonds hoopt dat het geld zo snel mogelijk bij de gemeenten en daarna burgers terechtkomt. Voorzitter Clémence Ross-van Dorp sprak de wens uit dat het binnen twee weken geregeld kan zijn. ,,Maar de gemeenten moeten wel enige tijd krijgen en draaien al overuren. Hopelijk is daar ook begrip voor”, vult een woordvoerder van het Nationaal Rampenfonds aan.

Lees ook: Waar gaan de miljoenen voor giro 777 heen? ‘We willen niet dat het geld in de Maas belandt’

Gemeenten kunnen de aanvraag te doen bij het Nationaal Rampenfonds om het geld te krijgen. Zij ontvangen vervolgens het aangevraagde bedrag. De gemeenten zullen communiceren hoe getroffen huishoudens zich kunnen melden voor het geldbedrag.

Kranten

De Limburger, De Telegraaf, NRC en alle andere Nederlandse Mediahuis-kranten ondersteunen zaterdag de watersnoodactie van het Nationaal Rampenfonds. De Limburger schenkt een paginagrote advertentie waarin een oproep wordt gedaan om de getroffen families en ondernemers te helpen middels een donatie op Giro 777.

Er kan nog altijd gedoneerd worden aan Giro 777 via de website of via elke bank in Nederland op het rekeningnummer NL28 INGB 0000 000 777.