Primeur Natuurmonumenten: eerste bezoekerscentrum op wielen, op Sint Pietersberg

Print
Primeur Natuurmonumenten: eerste bezoekerscentrum op wielen, op Sint Pietersberg

Het mobiele infopunt staat telkens op een andere plek. Afbeelding: Natuurmonumenten

Maastricht / Itteren -

Op de Sint Pietersberg in Maastricht is het eerste bezoekerscentrum op wielen, van Natuurmonumenten, in gebruik genomen. Behalve het mobiele informatiepunt is in Fort Sint Pieter ook een ticketshop van Maastricht Underground geopend.

Het Bezoekerscentrum op wielen is op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag op verschillende plekken te vinden, zoals op de parkeerplaats bij D’n Observant in de Enci-groeve, bij het uitkijkplatform en bij de Kiekoet.

Het mobiele informatiepunt van Natuurmonumenten loopt vooruit op het streven om een vast bezoekerscentrum op de Sint Pietersberg te vestigen. „Om bezoekers wel al te kunnen ontvangen en informeren op een manier die past bij de ontwikkeling van het gebied, is het idee geboren om een mobiel bezoekerscentrum te ontwikkelen dat op de verschillende plekken op de berg en in de groeve in te zetten is”, aldus Natuurmonumenten.

Vrijwilligers zullen vanuit het bezoekerscentrum bezoekers informeren over bijzonderheden van de berg en de groeve, de wandelroutes, de mooiste plekken, de natuurontwikkeling en werkzaamheden. Het bezoekerscentrum is ook startpunt van het op te starten excursieprogramma.

Bovendien heeft Maastricht Underground, dat rondleidingen in de grotten organiseert, een ticketshop geopend in Fort Sint Pieter. De ticketshop is de vaste plek waar bezoekers hun ticket kunnen kopen voor Fort Sint Pieter, kazematten en de gangenstelsels Noord en Zonneberg, maar ook informatie kunnen krijgen over de Sint-Pietersberg en het werk van Natuurmonumenten. Naast dit informatiepunt werkt Maastricht Underground op dit moment in de authentieke caponnière aan de realisatie van een gratis toegankelijk expositie over de grotten en het Fort.

De ticketshop en infopunt Sint-Pietersberg in Fort Sint Pieter (Luikerweg 80) is dagelijks geopend van 10.00 tot 16.30 uur.

Meer info: www.natuurmonumenten.nl/sintpietersberg.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee