Deel Valkenburg blijft gesloten voor publiek

Print
Deel Valkenburg blijft gesloten voor publiek

Boa’s patrouilleren in het centrum van Valkenburg. Afbeelding: ANP

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Een deel van het centrum in Valkenburg blijft voorlopig gesloten voor publiek. Ook een deel van het buitengebied is verboden terrein.

Met het afsluiten van een deel van het centrum wil de gemeente Valkenburg ‘ramptoeristen’ tegengaan. Bewoners en ondernemers ergeren zich aan ongewenst bezoek, terwijl zij nog in de ellende zitten na de watersnood van afgelopen week.

Deel Valkenburg blijft gesloten voor publiek
Het rood omlijnde gebied op het kaartje blijft afgesloten voor publiek. Foto: Gemeente Valkenburg

Lees ook: Vrijwillige burgerwacht patrouilleert ’s nachts door Valkenburg, tegen ramptoeristen en ‘vage figuren’

Het afsluiten van delen van het buitengebied rond Valkenburg heeft te maken met de veiligheid. Door de overstromingen kwam mogelijk verontreinigd slib tot ver buiten de oevers terecht. Dit kan zorgen voor gezondheidsrisico’s.

Deel Valkenburg blijft gesloten voor publiek
Delen van het buitengebied rond Valkenburg zijn afgesloten. Foto: Gemeente Valkenburg

Diverse wegen en voetpaden zijn onbegaanbaar door verzakkingen en omgevallen bomen. Daarom zijn de buitengebieden (zie kaartje) gesloten voor publiek. Het afgesloten gebied is groter dan het gebied dat overstroomd is. Dat komt doordat de toegangswegen vanaf het begin zijn afgesloten.

Voor beide afsluitingen is een noodverordening van kracht.

Lees ook: Visit Zuid-Limburg: ‘De ramp wordt nog veel groter als alle toeristen wegblijven’

De gemeente heeft ook besloten dat de container op het Berkelplein, waarin getroffen bewoners en ondernemers hun afval kunnen deponeren, langer blijven staan. De bak zou zondag worden weggehaald, maar daar ziet de gemeente voorlopig van af.

De GGD Zuid-Limburg kan vragen over het vervuilde slib beantwoorden. Wie daarover meer wil weten kan bellen naar 088 - 8805070 of mailen naar: milieu@ggdzl.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen