Nieuwe rotonde Nederweert verschuift mogelijk richting Randweg Zuid

Print
Nieuwe rotonde Nederweert verschuift mogelijk richting Randweg Zuid

De onderdelen van het project N266/N275 en het traject voor de snelfietsroute op een kaartje. Afbeelding: gemeente Nederweert/provincie Limburg

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

De nieuwe rotonde die deel uitmaakt van het project waarbij de provinciale wegen N275 en N266 in Nederweert veiliger worden gemaakt, gaat op verzoek van omwonden en ondernemers in het gebied mogelijk verschuiven richting Randweg Zuid. Gemeente en provincie gaan die optie nu onderzoeken.

Lees ook: Aanpak knelpunten provinciale wegen Nederweert is een jaar opgeschoven

De suggestie komt voort uit de eerste twee gespreksronden die met belanghebbenden hebben plaatsgevonden. Daar zijn ook bezwaren kenbaar gemaakt tegen de geplande fietsbrug bij het tankstation aan de N275. Die neemt veel ruimte in beslag die de ontwikkeling van het sportpark kan dwarsbomen en gevreesd wordt dat de hellingen te steil worden. Onderzocht wordt daarom of ook een fietstunnel kan worden aangelegd. Over de fietstunnel die verderop bij de Randwegbrug wordt aangelegd, bestaan zorgen over de aansluiting met het fietspad richting brug 15. Bij de fietsbrug over de Zuid-Willemsvaart ter hoogte van de Schoolstraat komen waarschijnlijk verkeerslichten aan de N266 om fietsers en voetgangers veilig die weg te laten oversteken. Voor de rotonde bij Nederweert-Eind tenslotte worden twee opties onderzocht om de oversteek voor fietsers veiliger te maken: verkeerslichten of een ongelijkvloerse oversteek. De eerste schetsontwerpen worden nu verder uitgewerkt en moeten tegen het einde van dit jaar klaar zijn.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen