Spoedprocedure actiegroep tegen boskap voor VDL Nedcar

Print
Spoedprocedure actiegroep tegen boskap voor VDL Nedcar

Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Actiegroep de Groene Sporenwolf heeft een spoedprocedure bij de Raad van State aangespannen tegen de provinciale ontheffing, die de kap van een groot deel van een bos naast VDL Nedcar mogelijk maakt. De provincie Limburg staat die kap toe zodat de autofabriek kan uitbreiden, mocht zich een nieuwe klant melden. Die heeft zich overigens tot heden nog niet gemeld.

De actiegroep spande eerder al een spoedprocedure aan, maar krabbelde terug bij de Raad van State omdat toen nog geen provinciale ontheffing was verleend. Vlak na de uitspraak verleende de provincie de ontheffing alsnog, waarop de milieugroep nu een tweede poging doet.

Lees ook: VDL Nedcar kan vanwege dassen dit jaar niet 2000 bomen kappen in het Sterrebos voor uitbreiding

De actiegroep wil voorkomen dat het bos tegen de vlakte gaat voordat de rechter een uitspraak heeft gedaan in een beroep tegen de uitbreiding van VDL Nedcar. Dat beroep werd in februari ingesteld. Als de rechter dat beroep pas na november behandelt, zou het bos al gekapt zijn. De actiegroep wil dat voorkomen met deze spoedprocedure.

Volgens de actiegroep kloppen de stikstofberekeningen in de uitbreidingsplannen van de fabriek niet.