Roda verliest op trainingskamp in Zeeland van RKC

Print
Roda verliest op trainingskamp in Zeeland van RKC

Een opstootje tijdens het oefenduel Roda JC-RKC. Afbeelding: De Limburger

Kerkrade / Eygelshoven -

Roda heeft de afsluitende oefenwedstrijd van hun trainingskamp in Zeeland verloren. Tegen RKC Waalwijk werd het 2-4.

Het duurde slechts vier minuten voordat de bal in het net lag. Roda probeerde voetballend uit te verdedigen, maar de bal ging veel te langzaam rond. RKC-aanvaller Iliass Bel Hassani kreeg er een voet tussen en joeg de bal vervoglens in de verre bovenhoek.

Poging

Roda kon in de eerste helft nauwelijks iets uitrichten. Na 16 minuten kwam er een voorzichtige poging van Patrick Pflücke, die werd weggestuurd door Benjamin Bouchouari. Het schot van de Duitser ging echter naast.

RKC was wel trefzeker. Na 25 minuten was het opnieuw raak op het terrein van FC De Westhoek in Burgh-Haamstede. Een hoekschop vanaf de linkerkant leek aan iedereen voorbij te gaan, alleen Ahmed Touba reageerde en schoof de bal ogenschijnlijk simpel binnen: 0-2.

Geklungel

Richard van der Venne maakte er voor rust nog 0-3 van. Na geklungel in de defensie bij Roda kon hij de bal eenvoudig oppikken en langs doelman Rody de Boer plaatsen.

In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien. Al kwamen de Kerkradenaren terug tot 1-3. Matig uitverdedigen van RKC na 64 minuten spelen, zorgde er voor Amir Absalem de bal handig kon ontfutselen bij de Waalwijkse defensie. Hij vond invaller Fabian Serrarens die de bal tegen de touwen schoot.

Koeltjes

Daarna was het weer volop RKC dat de klok sloeg. Fin Stokkers maakte 10 minuten voor tijd de 1-4, nadat een inzet van Morad El Haddouti via de lat terug het veld in kwam.

Pflücke profiteerde in de slotfase nog van ongeconcentreerd uitverdedigen bij de Waalwijkse ploeg. Hij schoot de bal vervolgens koeltjes binnen. Daarmee stond de eindstand van 2-4 op het scorebord.