Visit Zuid-Limburg zoekt vrijwilligers voor inspectie wandelroutes na wateroverlast

Print
Visit Zuid-Limburg zoekt vrijwilligers voor inspectie wandelroutes na wateroverlast

Afbeelding: Rob Oostwegel

Zuid-Limburg / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Valkenburg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe -

Visit Zuid-Limburg (VVV) zoekt vrijwilligers die het wandelroutenetwerk willen controleren na de wateroverlast die de regio teisterde.

Tal van routes zijn beschadigd geraakt en niet meer goed begaanbaar als gevolg van de hevige regenbuien en/of overstromingen. „Veel gebieden zijn nog niet als veilig gemarkeerd”, is te lezen in de oproep die Visit Zuid-Limburg via social media verspreidt.

Lees ook: Boswachter Niki Jasper ruimt op na hoogwater: ‘Wat je ziet is persoonlijk leed, daar moest ik wel een traantje om laten’

„Daarom inventariseert Routepunt Zuid-Limburg waar de knelpunten liggen. Deze worden gerapporteerd aan de beherende instanties, zoals natuurorganisaties en gemeenten. Zij gaan aan de slag met het herstel.”

In Zuid-Limburg liggen zo’n 325 bewegwijzerde wandelroutes met een lengte van om en nabij 7 kilometer. Het streven is om de situatie uiterlijk 5 augustus volledig in kaart te hebben gebracht. Gezien de omvang van de klus redt de organisatie het echter niet met de vaste vrijwilligers alleen. Daarom wordt wandelaars om hulp gevraagd.

Lees ook: Visit Zuid-Limburg: ‘De ramp wordt nog veel groter als alle toeristen wegblijven’

Het gaat dan met name om routes in hoger gelegen gebieden. „Op die plaatsen zal relatief weinig aan de hand zijn. Toch is ook daar controle noodzakelijk.”

Wie die paden aan een inspectie wil onderwerpen, wordt verzocht zich te melden. Reageren kan via e-mail: routepunt@visitzuidlimburg.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen