Limburgse handboogschutters Gabriela Schloesser en Steve Wijler bereiken halve finale

Print
Limburgse handboogschutters Gabriela Schloesser en Steve Wijler bereiken halve finale

Gabriela Schloesser-Bayardo en Steve Wijler vieren feest na het bereiken van de halve finale. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Horn / Nuth -

Gabriela Schloesser-Bayardo uit Nuth en Steve Wijler uit Horn staan op de Olympische Spelen in de halve finale van de gemengde landenwedstrijd.

Het Limburgse duo versloeg Frankrijk na een shoot-off met 5-4 (34-37 37-35 37-34 35-37 19-17). Schloesser en Wijler waren de knock-outfase begonnen met een overtuigende zege op Italië (6-0).

Initiatief

Het duo verloor de eerste set, waarin het geen enkele pijl in de 10 wist te schieten. Nederland nam daarna echter het initiatief over, vooral dankzij Schloesser. De geboren Mexicaanse schoot drie pijlen achter elkaar in het midden van het bord. De 27-jarige Schloesser kreeg in de vierde set de kans om de wedstrijd al te beslissen, maar de benodigde 10 bleef uit. In de shoot-off schoot Wijler vervolgens zijn eerste 10 en mikte Schloesser in de 9, genoeg voor de winst.

In de halve finale is Turkije, dat Indonesië met 6-2 versloeg, de tegenstander. Bij winst gaan ze de eerste medaille voor Nederland op deze Olympische Spelen binnenhalen. In de finale moet dan blijken of dat goud of zilver wordt.

De andere halve finale gaat tussen Mexico en het favoriete Zuid-Korea. De Koreaanse boogschutters wonnen op de vorige Spelen (Rio 2016) alle gouden medailles. De gemengde landenwedstrijd is in Tokio nieuw op het programma.