Gabriela Schloesser en Steve Wijler na bereiken van finale zeker van eerste Nederlandse medaille

Print
Gabriela Schloesser en Steve Wijler na bereiken van finale zeker van eerste Nederlandse medaille

Gabriela Schloesser-Bayardo kijkt toe Steve Wijler het doet. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Horn / Nuth -

Gabriela Schloesser-Bayardo uit Nuth en Steve Wijler uit Horn gaan Nederland de eerste medaille bezorgen op de Olympische Spelen. Het duo plaatste zich voor de eindstrijd van de gemengde landenwedstrijd.

In de halve finale werd Turkije geklopt: 5-3 (36-35 36-35 36-37 37-37). Nederland kwam in de eerste set op achterstand, maar werkte die net op tijd weg: 35-35. De gelijke stand werd aangepast toen een schot van Schloesser na afloop alsnog werd gecorrigeerd van 9 naar 10. Daardoor kwamen de Limburgers op een 2-0 voorsprong.

Ook in de tweede set begon Turkije beter, maar sloegen Schloesser en Wijler bij hun tweede schot in de slotfase opnieuw toe. In de derde set was Nederland op weg naar de 6-0 zege, maar de laatste pijl van Schloesser landde in de 7 in plaats van de benodigde 8. In de vierde set was een gelijke stand voldoende voor de finaleplek.

Eerder op de dag versloeg het Limburgse duo in de eerste ronde Italië (6-0) en in kwartfinale vervolgens Frankrijk (5-4). In de finale is topfavoriet Zuid-Korea de tegenstander.