Kiki Bertens verliest eerste partij op de Spelen, loopbaan in het enkelspel voorbij

Print
Kiki Bertens verliest eerste partij op de Spelen, loopbaan in het enkelspel voorbij

Kiki Bertens. Afbeelding: Rene Bouwman

Tennisster Kiki Bertens is uitgeschakeld in de eerste ronde van het enkelspel bij de Olympische Spelen. De 29-jarige Wateringse verloor in drie set van de Tsjechische Markéta Vondrousova: 6-4 3-6 6-4.

Door deze nederlaag is de loopbaan van Bertens in het enkelspel voorbij. Ze speelt in Tokio haar laatste toernooi. Ze komt nog wel in actie in het dubbelspel met Demi Schuurs en gemengd dubbelspel.

Lees ook: Schuurs en Bertens in eerste ronde tegen Frans koppel

Bertens verloor de eerste set. Vondrousova brak de Nederlandse bij een stand van 5-4 en pakte de set. Bertens herstelde zich met de winst in de tweede set. In het begin van de beslissende set kreeg ze meteen een breekpunt op de service van haar opponente, maar ze benutte deze niet. Ze leverde daarna wel haar eigen servicegame in. Bertens slaagde er niet meer in deze achterstand goed te maken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee