Pastorie kerk Kelpen-Oler wordt in de verkoop gezet

Pastorie kerk Kelpen-Oler wordt in de verkoop gezet

Afbeelding: ING Image

Kelpen-Oler / Haler / Hunsel / Neeritter / Haelen / Buggenum / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Leveroy -

De pastorie van de parochie Heilige Liduina is gedateerd en vraagt te veel aanpassing voor verhuur. Door het bestuur van cluster Tabor is in overleg met de kerngroep van Kelpen-Oler besloten om de pastorie te gaan verkopen.

Inmiddels heeft het bisdom van Roermond met de verkoop ingestemd. Hier is wel een aantal voorwaarden aan gesteld door het bisdom. Deze zijn terug te vinden op de website van Dorpsraad Kelpen-Oler.

Het gaat niet goed met de kerken. Het kerkbezoek en de inkomsten nemen af er zijn minder priesters en vrijwilligers. Het cluster Tabor (parochies Heythuysen, Grathem, Leveroy, Baexem en Kelpen-Oler) moet daarom maatregelen nemen. Deze staan beschreven in het beleidsplan 2021-2025.

Het betekent voor het cluster dat er binnen afzienbare tijd enkele kerken zullen moeten sluiten zoals De Limburger al meldde. Er wordt naar gestreefd naar een vorm en een plek om lokaal invulling te kunnen blijven geven aan pastorale ontmoetingen. Hoogmissen zullen op termijn in frequentie afnemen en verplaatst worden naar het Eucharistisch centrum in Heythuysen.

Lees ook: Parochiecluster Tabor wil ‘meer met minder’: meerdere kerken sluiten is onvermijdelijk

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen