Bijeenkomst in het kader van ‘Maastricht van morgen’ in september in het MECC

Print
Bijeenkomst in het kader van ‘Maastricht van morgen’ in september in het MECC

Stedenbouwkundige Jake Wiersma van de gemeente en Floor van Spaendonck van Bureau Europa verzorgden de toekomstwandelingen in het kader van ‘Maastricht van morgen’. Afbeelding: Annemiek Mommers

Maastricht / Itteren -

De gemeente nodigt burgers uit voor een bijeenkomst in het kader van ‘Maastricht van morgen’ op 22 september in het MECC, als de coronaregels het toelaten gewoon fysiek.

‘Maastricht van morgen’ is het proces waarin wordt gewerkt aan een nieuwe stadsvisie, economische visie en sociale visie. Daarin worden inwoners van harte uitgenodigd mee te denken over Maastricht in 2040. De gemeente heeft haar burgers input gevraagd in onder meer wijkwandelingen, toekomstwandelingen en online sessies. Alle inbreng wordt verzameld en eind augustus gepresenteerd in de ‘Stadsschets Maastricht 2040’.

De bijeenkomst in september is een volgende stap in dit proces. „We laten zien wat we hebben opgehaald in juni/juli en we gaan in gesprek over verschillende onderwerpen die ‘leven’ in de stad. We willen ervaringen uitwisselen, wederzijds begrip creëren en mogelijk oplossingsrichtingen verkennen voor de maatschappelijke vraagstukken van nu en morgen”, aldus burgemeester Annemarie Penn-te Strake. Iedereen is welkom op woensdag 22 september van 16.00 tot 22.00 uur.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen