ZOWonen biedt tientallen studio’s aan voor hoogwaterslachtoffers

Print
ZOWonen biedt tientallen studio’s aan voor hoogwaterslachtoffers

Afbeelding: ZOWonen

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg -

ZOWonen biedt het leegstaande zorgcentrum De Baenje in Sittard aan voor de opvang van slachtoffers van het hoogwater in Zuid-Limburg.

De wooncorporatie geeft aan erg geraakt te zijn door de ramp van vorige week en reageert met haar aanbod op het nieuws dat de woning van circa zevenhonderd huishoudens in Valkenburg niet normaal kan worden bewoond.

ZOWonen is sinds medio deze week bezig om De Baenje voor de getroffen huishoudens bewoonbaar te maken. Inmiddels zijn achttien studio’s klaar te worden betrokken. Volgende week komen er nog ongeveer zestig studio’s bij als daar behoefte aan is.

Lees ook: Enorm veel reacties na oproep burgemeester Prevoo: bijna 200 woonruimtes aangeboden voor dakloze Valkenburgers

De woonruimtes, bouwjaar 1982, zijn circa 18 vierkante meter, hebben eigen sanitair en een klein keukentje. Voor gezinnen met kinderen kunnen ruimtes aan elkaar worden gekoppeld. Huisdieren zijn onder voorwaarden toegestaan, stelt ZOWonen.

De Baenje ligt op een populaire locatie in de Schuttestraat, vlakbij het stadspark, gemeentehuis en centrum van de stad. De wooncorporatie is van plan het leegstaande gebouw te slopen en te vervangen door een nieuw grootschalig zorgcomplex. Daar loopt nu een haalbaarheidsonderzoek naar.

De in totaal 130 studio’s worden op dit moment tijdelijk bewoond door hoofdzakelijk jongere bewoners via Ad Hoc Leegstandsbeheer. De gemeente Valkenburg heeft meer aanbiedingen gekregen om getroffen inwoners op te vangen, zoals van wooncorporaties in Maastricht, een klooster in Simpelveld, vakantieparken en ook van Airbnb.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen