Deceptie van der Poel bij het mountainbiken, Vader tiende

Print
Deceptie van der Poel bij het mountainbiken, Vader tiende

Van der Poel valt tijdens de olympische race. Afbeelding: ANP

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Mathieu van der Poel droomde van een olympische titel op de mountainbike, maar de Nederlander moet drie jaar wachten tot Parijs 2024. De favoriet viel maandag in de wedstrijd in het nabij Tokio gelegen Izu uit na een val in de eerste ronde.

Van der Poel tuimelde na een sprong voorover over zijn mountainbike, stapte nog wel op, maar verloor steeds meer terrein op de favorieten. Kort voor het ingaan van de voorlaatste ronde hield de favoriet voor een gouden medaille het voor gezien.

De start van de in Sittard wonende Milan Vader was juist heel goed. Vader leidde het veld in de openingsronde, maar naarmate de wedstrijd vorderde zakte hij steeds verder weg in het veld. Meer dan een tiende plaats zat er niet in. Het goud was voor de Brit Thomas Pidcock, voor de Zwitser Matthias Fluckinger en de Spanjaard David Valero Serrano.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu