VVV versterkt zich met Mitchell van Rooijen

Print
VVV versterkt zich met Mitchell van Rooijen

Mitchell van Rooijen. Afbeelding: VVVVenlo

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

VVV-Venlo heeft zich versterkt met Mitchell van Rooijen. De 22-jarige middenvelder komt over van FC Utrecht en tekent in Venlo een overeenkomst voor twee seizoenen met een optie voor één extra seizoen.

Mitchell van Rooijen speelde in de jeugdopleiding van de club uit de Domstad. Hij maakte in augustus 2016 zijn debuut in het betaald voetbal tijdens een wedstrijd van Jong FC Utrecht in de Jupiler League. De middenvelder maakte in januari 2020 zijn eerste minuten voor hoofdmacht van FC Utrecht. Tijdens het seizoen 2020-2021 werd hij door de Domstedelingen verhuurd aan Excelsior. In de Keuken Kampioen Divisie draaide hij een behoorlijk seizoen. Hij speelde in totaal 26 wedstrijden voor de Rotterdammers, waarin hij één keer wist te scoren.

Van Rooijen: „Ik kijk er naar uit om bij VVV-Venlo aan de slag te gaan en me te laten zien. De club was doortastend in zijn handelwijze en liet meteen blijken dat ze me graag naar Venlo wilden halen. Dat streelt je, zeker omdat ik VVV als een club zie die veel in z’n mars heeft en aankomend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie zeker een rol van betekenis kan gaan spelen. Dat was ook wat Stan Valckx en Jos Luhukay me vertelden, dus dat matchte meteen.”

„Hoewel hij nog jong is heeft Mitchell van Rooijen tijdens zijn nog prille carrière al bijna 100 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam staan. Daarin heeft hij laten zien dat hij het niveau aan kan en wij denken dat hij er klaar voor is om de volgende stap te zetten. Hij heeft de kwaliteiten om een bepalende en sturende speler te worden en een katalysator voor het team te zijn. Dat kan hij doen als centrale middenvelder, zowel aanvallend als defensief”, aldus technisch manager Stan Valckx.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee