Prix d’Orange als beloning voor inzet Passiespelen Tegelen om jeugd warm te maken voor 90 jaar oude traditie

De acteurs Robin Langen en Ivo Haanen namen de prijs met bijbehorende oorkonde in ontvangst. © Adriaan de Roode

Venlo/Tegelen -

De Stichting Passiespelen Tegelen heeft de Prix d’Orange ontvangen als beloning voor haar inzet om jongeren enthousiast te maken voor het volksspel dat elke vijf jaar wordt opgevoerd in het plaatselijke openluchttheater.

Marcel van Lier

De stimuleringsprijs voor cultureel talent uit Venlo is in 2017 ingesteld door Sociëteit Prins van Oranje, die de Passiespelen tijdloos en tegelijkertijd eigentijds noemt. „De sleutel tot het opmerkelijke succes van deze bijna negentig jaar oude traditie is vernieuwing, sprak voorzitter Sef Derkx afgelopen zaterdag bij de uitreiking. „Dat ook jongeren zich ermee verbonden voelen, zorgt voor toekomstperspectief.” De Prix d’Orange bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 750 euro.

Sociëteit Prins van Oranje,opgericht in 1866, stelt zich tot doel het stimuleren van cultuur. In 1910 opende de vereniging een concertzaal aan de Kaldenkerkerweg in Venlo, op de plek waar nu de Voedselbank huist. Musici van naam en faam traden in de Prins van Oranje op.

Na een weekend te hebben overgeslagen in verband met de watersnood in Limburg, pakten de Passiespelen afgelopen week de draad weer op. Van 7 augustus tot en met 5 september zijn er elke zaterdag en zondag twee voorstellingen. Het bestuur benadrukt dat daarbij de coronaregels in acht worden genomen. Bezoekers zitten op anderhalve meter van elkaar, maar hebben geen test- of vaccinatiebewijs nodig.