Kaetelgerich voor kinderen voert Cielke en Baer naar het rijk van de Duuvels in Steyl

Print
Kaetelgerich voor kinderen voert Cielke en Baer naar het rijk van de Duuvels in Steyl

Cielke en Baer gaan vastelaovend vieren bij de Steyler Duuvels. Afbeelding: Leon Peeters

Steyl -

Na verschillende ‘kwante’ avonturen te hebben beleefd in Venlo, gaan Cielke en Baer ditmaal vastelaovend vieren bij de Steyler Duuvels.

Aanleiding voor deze nieuwe uitgave in de serie kinderboeken in het dialect is de organisatie van het eerste Kaetelgerich voor kinderen door carnavalsvereniging De Kaetelaers en de onlangs opgerichte stichting Societas 66.

Het Kaetelgerich, dat zijn oorsprong vindt in 1883, is een ludiek volkstribunaal waarbij de schuldigen worden veroordeeld tot de Kaetel. In 2022 wordt voor het eerst een jeugdversie opgevoerd op carnavalsdinsdag.

Societas 66 gaat het kinderboekje Kaetelgerich mit Cielke en Baer uitgeven. Ook deze vijfde uitgave is een coproductie van schrijfster Renée Vercoulen en tekenaar/illustrator Leon Peeters uit Venlo. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het Kinder Kaetelgerich.

Kinderen en jongeren tot 14 jaar die voor of achter de schermen een rol willen vervullen, kunnen zich nog tot zaterdag 31 juli aanmelden door een videoboodschap in te sturen. Begin september vinden de audities plaats, een maand later starten de repetities.

Het boekje kost 9,95 euro en zal medio oktober verschijnen. Intekenen is mogelijk via erikgoossens@home.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen