DELA mag Yarden overnemen, moet onder andere crematoria in Heerlen en Blerick afstoten

Print
DELA mag Yarden overnemen, moet onder andere crematoria in Heerlen en Blerick afstoten
Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Heerlen -

Uitvaartorganisatie DELA mag branchegenoot Yarden overnemen. DNB en toezichthouder ACM hebben de overname goedgekeurd. De uitvaartverzekeringen van een miljoen Yarden-verzekerden zijn daardoor gered.

Op 2 augustus vindt de overdracht plaats. Nabestaanden van verzekerden van DELA en Yarden kunnen vanaf dan gebruikmaken van elkaars locaties en faciliteiten.

Lees ook: Uitvaartorganisatie DELA neemt noodlijdend Yarden toch over

DELA moet wel zeven crematoria en twee uitvaartcentra afstoten van de ACM. In Limburg gaat het om de crematoria van Yarden in Heerlen en Blerick. Ook het uitvaartcentrum in Venray wordt verkocht.

De locaties blijven voorlopig wel geopend met de huidige dienstverlening tot de verkoop afgerond is. Volgens DELA zal een onafhankelijke partij in de tussentijd toezicht houden.

Financiële problemen

Vorig jaar blies DELA een overname nog af omdat er onzekerheid was over de financiële verplichting die Yarden had aan honderdduizenden polishouders. In de tussentijd werd Yarden door de rechter en klachteninstituut Kifid in het gelijk gesteld. Ook staakte de Consumentenbond de voorbereidingen voor een rechtszaak.

Yarden had al langere tijd financiële problemen en had daarom de polis van een grote groep verzekerden versoberd. Zij hadden een verzekering afgesloten waardoor de hele uitvaart geregeld zou worden, maar door gestegen kosten besloot Yarden daar een maximumbedrag van te maken.