Opnieuw een jaar uitstel voor MA-Run vanwege corona

Print
Opnieuw een jaar uitstel voor MA-Run vanwege corona

De motorzijspantocht voor mensen met een beperking is opnieuw afgelast. Afbeelding: Ted Boots

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Reuver / Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik / Griendtsveen / Swolgen -

De MA-Run gaat ook dit jaar niet door. Volgens de organisatie is er onvoldoende perspectief op verdere versoepeling van de coronamaatregelen.

De Stichting Maria Auxiliatrix Run Venlo gaf eerder al aan dat de motorzijspantocht voor mensen met een verstandelijke beperking alleen kan doorgaan als alle coronaregels zijn afgeschaft, inclusief testen voor toegang en de anderhalve meter. Het ziet er volgens het bestuur niet naar uit dat dit op zaterdag 18 september het geval zal zijn, integendeel. „Het is goed mogelijk dat er tegen die tijd weer aanvullende maatregelen komen.” Het besluit om de MA-Run opnieuw een jaar uit te stellen is genomen in overleg met de gemeente en na afweging van mogelijke alternatieven, zo staat in een persverklaring.

De MA-Run start elk jaar vanuit Venlo en maakt vervolgens een rondje door Noord-Limburg via de gemeenten Beesel, Peel en Maas en Horst aan de Maas. De kilometers lange motorcolonne trekt steevast veel bekijks. Overal langs de route staat publiek om de deelnemers toe te zwaaien.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen